På svenska

Föreningen Turun Avantouimarit, Åbo vinterbadare i Ispois,
Regementsvägen  51

Öppettider från och med 1.9.2021: måndag, onsdag, torsdag, fredag, lördag, söndag kl. 14-21. Obs torsdagen är endast för medlemmar.

Avgifter


Vinterbad, till vilken nytta?

Vinterbad är avstressande, från vardagen avkopplande, ensam och i grupp. Kallt vatten främjar hälsa:  förebygger förkylningar, främjar avslappning av muskler och psyke, lindrar muskelvärk och sjukdomar där kyla är ett botemedel, bl.a. i reumatiska sjukdomar. Och det är kul!

Varm klädsel och en rask promenad kronar upplevelsen. Många upplever hemfärden till fots som speciellt behaglig. Också kroppen verkar väga mindre än före badet.

Utrustning
Baddräkt, handduk, sittduk för bastu, gärna badsandaler eller -tossor mot köld, halka och hett bastugolv. 

Förberedelser 
Var öppen för en ny upplevelse! Klä dig varmt, reservera tid så att du kan ta det lugnt. Du känner genast huruvida du kommer att gilla vinterbad. T.o.m. i samband med bastu kan första doppet kännas kallt medan andra och tredje doppet oftast är njutningsfullt. I grupp är det trevligt att med varm dryck i hand diskutera upplevelsen. Hör med erfarna badare hur de gör. 

Badstranden i Ispois är lämplig för vinterbad
Stranden och bastun ligger ca 5 km från Åbo centrum. Buss nr 13.

Se upp för halka!
Våt terrass, trappor, brygga, bastugolv är hala. Ta't lugnt, spring ej, hoppa ej!

Föreningen Turun Avantouimarit r.y., Åbo vinterbadare
Föreningen är den äldsta i sitt slag i åbotrakten, 60 år, med ca 800 medlemmar. 

Medlemskap ansökes hos föreningens styrelse (se kontaktuppgifter). Medlemsavgiften är nu 40 euro per år. Medlems bastuavgift 3,50 euro. Medlem blir man genom att betala inträdesavgift på 100 euro.  För ungdomar under 25 år är medlemsavgiften 20 euro per år och inträdesavgiften 50 euro.

Hyrning av utrymmen
Se på sidan Tilavuokraus.

Välkommen
Vi erbjuder nya utrymmen och den äldsta miljön för vinterbadkultur i Åbo.

Kort om vinterbad