På svenska

Föreningen Turun Avantouimarit, Åbo vinterbadare i Ispois,
Regementsvägen  51

Öppettider under vinterhalvåret: måndag, onsdag, fredag, lördag, söndag kl. 14-20.45.

Avgifter
 

Vinterbad, till vilken nytta?

Vinterbad är avstressande, från vardagen avkopplande, ensam och i grupp. Kallt vatten främjar hälsa:  förebygger förkylningar, främjar avslappning av muskler och psyke, lindrar muskelvärk och sjukdomar där kyla är ett botemedel, bl.a. i reumatiska sjukdomar. Och det är kul!

Varm klädsel och en rask promenad kronar upplevelsen. Mången upplever hemfärden till fots som speciellt behaglig. Också kroppen verkar väga mindre än före badet.

Utrustning
Baddräkt, handduk, sittduk för bastu, gärna badsandaler eller -tossor mot köld, halka och hett bastugolv. 

Förberedelser
Var öppen för en ny upplevelse! Klä dig varmt, reservera tid så att du kan ta det lugnt. Du känner genast huruvida du kommer att gilla vinterbad. T.o.m. i samband med bastu kan första doppet kännas kallt medan  andra och tredje doppet oftast är njutningsfullt. I grupp är det trevligt att med varm dryck i hand diskutera upplevelsen. Hör med erfarna badare hur de gör. 

Badstranden i Ispois är lämplig för vinterbad
Stranden med bastu ligger ca 5 km från Åbo centrum. Buss nr 13.

Se upp för halka! 
Våt terrass, trappor, brygga, bastugolv är hala. Ta't lugnt, spring ej, hoppa ej!

Föreningen Turun Avantouimarit r.y., Åbo vinterbadare
Föreningen är den äldsta i sitt slag i åbotrakten, 60 år, med drygt 700 medlemmar. Den upprätthåller bastubyggnad i Ispois strand. Oberoende av medlemskap kan alla använda bastun och övriga faciliteter. 

Medlemskap ansökes hos föreningens styrelse (se kontaktuppgifter). Medlemsavgiften är nu 35 euro per år. Medlems bastuavgift 2,50 euro. Medlem blir man genom att betala engångsavgift 50 euro.  För ungdomar under 25 år är medlemsavgiften 17,50 euro per år och engångsavgiften 25 euro.

Hyrning av utrymmen
Se på sidan Tilaussauna.

Välkommen 
Vi erbjuder nya utrymmen och den äldsta miljön för vinterbadkultur i Åbo.

Kort om vinterbad